Eteerisen frankinsensi-öljyn siivin luostarin puutarhaan…

Eteerinen öljy voi joskus olla yllättävä auttaja! Tuoksuttelin tänään eteeristä frankincense-öljyä. Ja kuinka ollakaan, tuli mieleeni kirjoittaa kauan odottanut postaus ihastuttavasta Cimiezin luostarin puutarhasta.

Frankincensea (frankinsensia) on kautta aikojen käytetty uskonnollisissa tilaisuuksissa ja hengellisissä rituaaleissa sekä ihan vaan meditaation/hiljentymisen apuna ympäri maailman – siis varmaankin myös useissa luostareissa. Tuon eteerisen öljyn sanotaan auttavan mm. siihen, että molemmat aivopuoliskot voivat toimia paremmin yhteistyössä keskenään.

Ranskan Rivieran ruusutarhojen kierros saa siis tässä jatkoa Cimiezin luostarin ruusupuutarhasta – mielenrauhaa tuovan frankinsensin siivittämänä. Olipa öljyn valinta ajallinen yhteensattuma tai ei, niin se näyttää toimivan! (Aiemmat postaukset: Ruusut Ranskan Rivieralla osa 1 ja Ruusut Rivieralla osa 2).

Luostarin puutarhassa silmä lepää

Ihastuttava luostarin puutarha Cimiez’n aluella Nizzassa on paikka, jossa jokaiselle ruusufanille riittää ihasteltavaa – varsinkin, jos ajoittaa vierailunsa ruusujen parhaaseen kukinta-aikaan. Tämä kaikille avoin paikka on nimeltään Jardin du Monastère de Cimiez.

Matissen museon vieressä

Perille on helppo löytää, kun ottaa suunnaksi hyvin opasteilla merkityn Matissen museon (Musée Matisse, 164, avenue des Arènes de Cimiez). Cimiezin puutarha löytyy helposti siitä läheltä. Henri Matissen hauta sijaitsee puutarhan vieressä olevalla hautausmaalla. Alueen kirkko ja fransiskaanimunkkien luostari ovat vuodelta 1546.

Koska kelit olivat toukokuussa suotuisat, niin sukkelajalkaisina kävelimme rantabulevardilta kiemurtelevia katuja pitkin, ylämäkeen Matissen museolle. Suljettuna olleen punasävyisen museon ohi jatkoimme ruusupuutarhaan – samalla vilkuillen oliivipuiden lomassa piknikillä olevia perheitä. Paluumatkalla bussikyyti (a 1,50 €) vei kyllä voiton.

Jos joskus vierailet Nizzassa, niin tee oma piknik-retki luostarin puutarhaan. Koska kahviloita ei ole kulmilla, niin omat eväät kannattaa ottaa mukaan – kameraa unohtamatta. Ainakin bussit 15 ja 17 vienevät perille, mutta ajankohtaiset bussitiedot on hyvä tarkistaa tästä helposti: www.lignesdazur.com.

Vanhin puutarha Rivieralla

eteerinen-oljy-luostarin-ruusutarha-ruusuenergiaa.fi-ranskan-riviera-cimiez

Jardin du Monastère de Cimiez on vanhin puutarha Ranskan Rivieralla. Se on säilytetty pääosin alkuperäisessä layoutissa vuodesta 1546 eli lähes 500 vuotta! Kooltaan se on sopivan pieni eli 9550 m2. Se käsittää ruusutarhan, yrttitarhan ja erilaisia hedelmäpuita.

Ruusutarhan lumoa

Luostarin-ruusutarha-ruusuenergiaa.fi-ruusut-jardin-du-monastere-de-cimiez-ranskan-riviera

Ruusutarha avautuu upeina kaarina ja penkki-istutuksina puutarhaan sisään astuttaessa. Paras ruusujen kukinta-aika lienee touko-kesäkuu. Muistahan nuuhkia! (Vierailimme toukokuun loppupuolella, jolloin ruusujen kukinta on runsasta eikä lakastuneita ruusun kukkia vielä paljoa. Hääseurue osui paikalle samaan aikaan, mutta muuten ei ollut juurikaan muita vierailijoita.)

Eteeriset-oljyt-cimiez-ruusutarha-ruusuenergiaa.fi-Kaija-Puro

Yrttipuutarhan viehkeyttä

eteerinen-oljy-luostarin-ruusutarha-ruusuenergiaa.fi-ruusut-jardin-du-monastere-de-cimiez-ranskan-riviera

Yrttipuutarhassa voit tuoksutella salviaa, laventelia ja timjamia… ja monta muuta. Silmän ruokaa saat yrttipuutarhan kauniista muodoista.

Kukkivia hedelmäpuita

eteerinen-oljy-luostarin-ruusutarha-ruusuenergiaa.fi-ruusut-jardin-du-monastere-de-cimiez-ranskan-riviera

Jos ajoitus menee nappiin, niin puutarhan toiselta laidalta löydät kukkivan appelsiini- tai sitruunapuun taikka granaattiomenapuun. Muista haistella appelsiinipuun eli nerolin kukkia! (Neroliöljy on saanut nimensä 1600-luvulla eläneen italialaisen Nerolen prinsessan mukaan, joka käytti nerolia lempiparfyyminaan.)

Kätketty jalokivi – ja ilman sisäänpääsymaksua

eteerinen-oljy-luostarin-ruusutarha-cimiez-ruusuenergiaa-nakyma

Maisemat ruusutarhan laidalta alas kaupunkiin ja rannikolle ovat huikaisevan kauniit. Todellinen kätketty jalokivi siis koko paikka!

Olisi mukava kuulla kokemuksiasi, jos olet vieraillut Cimiezin puutarhassa. Myös frankincense-öljyn käyttökokemukset kiinnostavat.

Tuoksuvia puutarhahetkiä – mielikuvituksessa tai livenä!

Kaija Puro

UUTTA: ”Näin luon kiehtovan luomuparfyymin” -verkkokurssi! Lue lisää: www.luomuparfyymi.fi

PS 1: Jos haluat kokeilla tuoksukäytössä 100 % aitoa Frankincense-öljyä, niin sitä voi hankkia vaikkapa Ruusupuu-verkkokaupastamme tai Primavera-jälleenmyyjiltä.

Saatavilla on kaksi hiukan erilaista ja hiukan eri tuoksuista frankincense-öljyä: Frankincense Arabian (boswellia carterii) ja Frankincense Indian (boswellia serrata).

Aito 100 % luomuneroliöljy, 100 % rosa gallica ranskanruusu eteerinen öljy ja 100 % rosa damascena eteerinen öljy vievät sinut luostarin ruusupuutarhan lumoon, jos et jaksa odottaa kevääseen.

PS 2: Tämä ”Näin luon kiehtovan luomuparfyymin” -postaus saattaisi kiinnostaa sinua.

© Kaija Puro / Ruusuenergiaa.fi – All right reserved

Jos aitojen eteeristen öljyjen tuoksukäyttö kiinnostaa sinua, niin klikkaa alla olevaa kuvaa ja lataa maksuton opas:

Click here to subscribe