Ruusunmarjansiemenöljy – aikuisen naisen aarre

Ruusunmarjansiemenöljy – aikuisen naisen aarre

Ruusunmarjansiemenöljy – aito trendituote

Luomutuotannosta tulevat, kylmäpuristetut kasviöljyt ovat tämän ajan trendituotteita. Eikä syyttä! Ne ravitsevat ja korjaavat ihoa aidosti. Niissä olevat hyödylliset ainesosat (mm. rasvahapot ja antioksidantit) tekevät ihosta entistä joustavamman ja kimmoisamman sekä silottavat ryppyjä ja parantavat ihon väriä. Öljyjen hoitavissa ominaisuuksissa on eroja. Tässä yksi parhaita öljyjä aikuiselle naiselle: Ruusunmarjansiemenöljy Luomu – Organic Rose Hip Seed Oil.

Kiulukan siemenistä kauneusöljyä

Ruusunmarjat eli kiulukat ovat arvokkaita kauneudenhoidossa. Erityisen arvokkaita ovat kiulukan sisällä olevat siemenet, joista kylmäpuristamalla saadaan ruusunmarjansiemenöljyä (ruusunkiulukansiemenöljyä – Rose Hip Seed Oil; hip = kiulukka).

Chilessä kasvavan rosa moschata (rosa mosqueta) –ruusun kiulukan siemeniä pidetään parhaimpina tämän arvokkaan kauneusöljyn valmistuksessa. Myös rosa caninan ja rosa rubiginosan kiulukoita käytetään.

ruusunmarjaoljy_ruusunmarjansiemenöljy_ruusuenergiaa.fiRuusunmarjansiemenöljy on

  • ihosoluja ja ihokudosta uudistava
  • stimuloiva ja virkistävä
  • syväkosteuttava
  • tasapainottava
  • uudelleen rakentava
  • kiinteyttävä
  • antioksidanttinen.

Uusimpia havaintoja hoitavista ominaisuuksista

Ruusunmarjansiemenöljy sisältää runsaasti omega-3-,omega-6-rasvahappoja sekä hyödyllisiä määriä myös palmitiini- ja oleiinihappoja. Uusinta tietoa on se, että ruusunmarjansiemenöljy sisältää myös trans-retinolihappoa, joka on A-vitamiinin luonnollinen muoto. Se tunnetaan myös nimellä tretinoiini. Juuri tuota tretinoiinia pidetään yhtenä ruusunmarjansiemenöljyn keskeisistä ihoa hoitavista ainesosista. Tretinoiinia on joissakin reseptillä myytävissä voiteissa, mutta ruusunmarjansiemenöljystä sitä on saatavilla luonnollisessa ja sivuvaikutuksettomassa muodossa.

Yksi parhaista anti-age-öljyistä

Ruusunmarjansiemenöljy sopii kaikille ihotyypeille; myös kuivalle, herkälle ja atooppiselle iholle. Se sopii erityisen hyvin aikuiselle naiselle, ennenaikaisten ikääntymisen merkkien ehkäisyyn. Se on yksi parhaista anti-age-öljyistä. Tämä kylmäpuristettu luomuöljy parantaa ihon elastisuutta ja edesauttaa ihon uudistumista sekä tasoittaa ihon värisävyä. Ruusunmarjansiemenöljy auttaa häivyttämään ohuita juonteita, erityisesti silmien ja suun ympäriltä. Se on apuna myös laajentuneiden ihohuokosten ja ihon veltostumisen hoidossa sekä vaurioituneen ihokudoksen paranemisessa. Ruusunmarjansiemenöljyä käytetään myös vanhojen arpien (myös raskausarpien) häivyttämiseen (mikä vaatinee kyllä aikaa ja kärsivällisyyttä). Siitä voi olla apua myös liiallisen aurinkoaltistuksen aiheuttamien ihovaurioiden korjaamisessa. Herkkäihoisen on hyvä varmuuden vuoksi testata öljyä kyynärtaipeeseen ennen öljyn käyttöä laajemmalla alueella.

Parhaimmillaan useamman kasviöljyn sekoituksissa

Ruusunmarjansiemenöljyssä on oma ominaistuoksunsa (ei tuoksu ruusulle), jonka vuoksi öljy on parhaimmillaan useamman kasviöljyn sekoituksissa (esim. 10–30 %). Sitä voi toki käyttää sellaisenaankin iholle. Öljyssä olevan oranssinpunaisen värin vuoksi kannattaa varoa öljyn joutumista vaatteille. Ruusumarjansiemenöljy imeytyy hyvin ihoon eikä jätä ihoa öljyisenoloiseksi.

Ruusunmarjaöljyn käyttöideoita

Ruusunmarjansiemenöljyä voit käyttää kauneudenhoidossa vaikka näin

  • lisää tippa tai kaksi kasvovoiteeseen; lämmitä seos käsissäsi hieroen ja hiero hellävaraisesti kasvoille
  • tee ihotyypillesi sopiva, ruusunmarjansiemenöljyä sisältävä useamman kasviöljyn sekoitus (voit halutessasi lisätä sekoitukseen myös eteerisiä öljyjä, jos osaat käyttää niitä oikein)
  • käytä sellaisenaan iholle; lämmitä öljy ensin käsiesi välissä ja levitä kostealle iholle hieroen
  • lisää muutama tippa tehostamaan kasvonaamion vaikutusta

ja nauti hehkuvasta ihostasi!

Kauniita päiviä toivotellen,

Kaija Puro

P.S. Ostaessasi kannattaa tarkistaa tuotteen incistä, että saat aitoa Rosa moschata –ruusun luomusiemenistä kylmäpuristettua öljyä (Rosa Moschata Seed Oil Org. Luomu). Maahantuomani ruusunmarjansiemenöljy täyttää nämä tiukat laatukriteerit. Tätä aitoa, luomulaatuista ruusunmarjansiemenöljyä (Rosa Moschata Seed Oil Org.) on myynnissä Ruusuenergiaa-verkkokaupassa, Ruusupuu.fi-verkkokaupassa ja Primavera-jälleenmyyjillä.

P.P.S. Tämä jojobaöljypostaus saattaisi kiinnostaa sinua. Voit sekoittaa hiukan ruusunmarjansiemenöljyä jojobaöljyn joukkoon ja tehdä siten entistä hoitavamman sekoituksen.

P.P.P.S. Kiitos, kun luit tänne asti. Lataa tästä ilmainen lahjasi, ole hyvä! (Saat siinä mm. ohjeet kuinka sekoitat helposti itsellesi harmonisoivan vartaloöljyn jojoba- tai manteliöljyä sekä 100 % eteeristä ruusuöljyä käyttäen.)

lataa-ilmainen-diy-opas-ruusuenergiaa-fi-blogi

Lähteitä: Valerie Ann Worwood: The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy 2016

© Copyright: Kaija Puro 2017 – Ruusuenergiaa.fi

Jojobaöljy – luonnonmukaisen ihonhoidon ihmeaine – 10 parasta jojoban käyttövinkkiä

Jojobaöljy – luonnonmukaisen ihonhoidon ihmeaine – 10 parasta jojoban käyttövinkkiä

Luomulaatuinen, kullankeltainen jojobaöljy (Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil * org.) on monikäyttöisyydessään vertaansa vailla. Se on sellaisenaan käyttövalmis. Ja täyttä tavaraa viimeiseen pisaraan asti.

Jojobaöljy on luonnonmukaisen ihonhoidon ihmeaine

Jojobapensaan siemenistä hellävaraisesti kylmäpuristamalla saatu aine ei oikeasti ole öljy. Jojobaöljy on itse asiassa nestemäistä vahaa, joka muuttuu juoksevaksi noin 10 asteen lämpötilassa (ja vastaavasti jähmettyy alemmissa lämpötiloissa). Ihmeellistä jojobassa on se, että tämä jojobapensaan siemenistä kylmäpuristettu nestemäinen vaha on hyvin lähellä ihon talin ominaisuuksia.

Jojoba normalisoi ihon toimintoja

Kun jojobaöljyä laittaa iholle – erityisesti rasvoittuvalle iholle tai sekaiholle – niin tulee samalla tehneeksi hyödyllisen pikkujekun iholle: iho saa tarvitsemansa talin jojobaöljystä. Näin ollen iho rauhoittuu ja se voi vähentää talin tuotantoa. Jojobaöljy siis normalisoi ihon toimintoja eikä tuki ihohuokosia. Se sopii siksi hyvin myös rasvoittuvalle ja sekaiholle. Jojobaöljyä käytetään myös psoriasiksen ja akneihon hoitoon.

Jojobaöljy suojaa ihoa kosteuden haihtumiselta

Luomujojobaöljy on myös janoisen ihon ystävä. Tämä hienojakoinen, pienimolekyylinen öljy imeytyy hyvin ihoon – se hujahtaa ihoon erityisen hyvin ihon ollessa hiukan kostea. Iho tuntuu samettisen sileältä ja joustavalta, ei öljyiseltä eikä tahmealta. Pieni määrä riittää! Jojobaöljy muodostaa iholle luonnollisen, hengittävän suojavaipan, joka suojaa kosteuden haihtumista ihosta. Allergiset reaktiot ovat hyvin harvinaisia.

Monikäyttöisyydessään vertaansa vailla

Luomujojoballa on pitkä säilyvyysaika, erityisesti tummiin lasipulloihin pakattuna. Sen ominaistuoksu on hyvin mieto; joinakin satokausina hiukan pähkinään vivahtava. Luomujojobassa on iholle hyödyllisiä antioksidantteja, jotka suojelevat ihoa ryppyjä ja juonteita aiheuttavilta vapailta radikaaleilta (anti-age). Se sisältää mm. E-vitamiinia ja omega-3, omega-6- ja omega-9 -rasvahappoja sekä hyödyllisiä mineraaleja. Se on myös antibakteerinen.

Jojobaöljy sopii kaikille ihotyypeille – vauvasta vaariin – sekä hiusten ja päänahan hoitoon. Muista kasviöljyistä poiketen jojobaöljy on tarkoitettu vain ulkoiseen käyttöön. Voit käyttää jojobaöljyä iholle sellaisenaan tai muihin kylmäpuristettuihin kasviöljyihin sekoitettuna.

Kymmenen parasta jojobaöljyn käyttövinkkiä

Luomulaatuista, kylmäpuristettua jojobaöljyä voit käyttää sellaisenaan vaikkapa näin:

  1. Ihon kosteuttamiseen ja hoitamiseen: pieni määrä jojobaa kasvojen tai vartalon iholle sellaisenaan tai muutama tippa esim. kasvo- tai vartalovoiteeseen aamuin illoin – kaikille ihotyypeille. Muistathan, että jojobaöljy imeytyy parhaiten ihon ollessa hiukan kostea – esimerkiksi luomuruusuvesisuihkauksen tai suihkun jälkeen.
  2. Meikin poistamiseen (sopii myös silmämeikin poistoon; ei ripsipidennyksille)
  3. Kasvojen päivittäiseen puhdistamiseen puhdistusmaidon sijaan tai ennen puhdistusmaitoa.
  4. Huulivoiteeksi: jojobasipaisu kuiville tai rohtuneille huulille tarpeen mukaan
  5. Kynsinauhoille: jojobahellittelyä kuiville kynsinauhoille ja käsille
  6. Hiusten hoitoon: pieni määrä jojobaa shampoon/hoitoaineen joukkoon tai sellaisenaan kuiville hiuslatvoille; sopii karkeille, liian kiharille tai kuiville hiuksille.
  7. Päänahan hoitoon: pieni määrä jojobaöljyä kuivan/ärtyneen päänahan kosteuttamiseen/hoitamiseen tai hilseen ehkäisyyn
  8. Vauvahierontaan ja vauvan herkälle pepulle sekä raskausarpien häivyttämiseen/ennaltaehkäisyyn
  9. Luomujojobaöljy sopii pohjaöljyksi eteerisille öljyille oman kasvo- tai vartaloöljyn (hierontaöljyn) valmistamisessa (eteeriset öljythän pitää aina laimentaa kasviöljyyn ennen iholle laittamista).
  10. Lähes tuoksuttomana jojobaöljy on mainio pohjaöljy vaikkapa oman öljyseerumin tai tuoksuparfyymin valmistamisessa.

Listaa voisi jatkaa, mutta nämä aluksi. Siis todellinen ihonhoidon ihmeaine!  Ostaessasi varmista, että saat parasta kylmäpuristettua luomuöljyä.

Oletko sinä kokeillut jojobaöljyä? Olisi mukava kuulla, millä tavalla käytät sitä?

Inspiroivin terveisin,

Kaija Puro

P.S. Jojobaöljyjä on markkinoilla monenlaatuisia. Ainakin tämä (maahantuomani) Primaveran luomutuotannosta tuleva jojobaöljy täyttää tiukat laatukriteerini. Se on myynnissä mm. Ruusuenergiaa.fi-nettikaupassa ja Ruusupuu.fi-nettikaupassa ja Primavera-jälleenmyyjillä.

P.P.S. Kiitos, kun vierailit uudessa blogissani. Lataa tästä ilmainen lahjasi, ole hyvä! (Saat siinä mm. ohjeet kuinka sekoitat helposti itsellesi harmonisoivan vartaloöljyn jojobaa pohjaöljynä käyttäen.)

jojobaoljy-ilmainen-diy-opas-ruusuenergiaa.fi

© Copyright: Kaija Puro 2018 / Ruusuenergiaa.fi

Juuri nyt suosittua Ruusuenergiaa.fi-blogissa:

…koska olet ainutlaatuinen

Ruusuvesi – 7 parasta ruusuveden käyttövinkkiä aikuiselle naiselle